"Mi Őt hirdetjük, miközben minden embert teljes bölcsességgel intünk és tanítunk azért, hogy Krisztus által minden embert teljességre juttassunk." Kol.1.28

"He is the one we proclaim, admonishing and teaching everyone with all wisdom, so that we may present everyone fully mature in Christ." Col.1,28

2013. október 28., hétfő

FONTOS A MEGVÁLTÁS

 
Hogy miért fontos a megváltás?
           Mindannyiunk ismeri a testet, a testi rendet. Születünk és meghalunk. Mindenki meghal egyszer. Régen sokáig éltek az emberek, főleg akik Isten törvénye szerint éltek. Noé 950 évet élt (1 Mózes 9,28-29),  Mózes már csak 120 évet és Ábrahám is körülbelül 120 évet. Az emberek hosszan éltek, mindeközben fokozatosan több és több bűnt hozott be a Gonosz a világba. Noé idejében csúcsosodott ki a bűn, amikor azt mondta Isten, hogy elpusztítja a teremtményeit a romlottságuk miatt. Mindenki és minden vízbefulladt, csak egy maréknyi csapat nem. Noé családja. Ahogyan olvasod az Ószövetséget tapasztalod, hogy mindenki egyre csak kevesebbet él, az élettartalom lefelé esik, majd megáll körülbelül 70-80 éven.

Isten az embert a képmására teremtette. Testre, lélekre és szellemre. Isten tehát 3 személy, az ember is az, és a sátán is az.
Ember:
Azért imádkozunk, hogy Isten őrizzen meg benneteket teljesen:szellemetek, lelketeket és testeteket egyaránt, amíg Urunk, Jézus Krisztus visszajön!” 1Thessz.5,23b
Isten:
„...Merítsétek be őket az Atya, a Fiú és a Szent Szellem nevében!” Máté 28,19
           Amikor meghalunk nem kérdés, hogy mi történik a testel. Elpusztul. Szellemünk Istenhez vagy Sátánhoz köttetett függetlenül attól, hogy hiszünk e bármiben, a lelkünk pedig megy tovább amíg a Test „alszik”. A test majd feltámad a végső ítéletkor. Láthatjuk Noé életében, hogy a halál nem szükségszerűen jön hamar a múltban, ezer évig is lehetett élni, ha Isten számára kedves voltál, mégis, ma már erősen limitált életéveket élhetünk a bűn sokasága miatt. Alapvetően a halált Isten bűntetésül adta az embernek. Vétkeztünk Isten törvénye ellen ezért halált érdemlünk. Ez testi és szellemi halál.
Mindenki emiatt ítélet alá fog esni, ahol Isten az övéit megjutalmazza és a többieket meg szenvedésre küldi. Ezért van szükség a megváltásra mindenki életében. (Róm 3,10-18)
De mi a Törvény? Isten minden igéje! A Mózesi törvények (10 parancsolat), illetve a szívünkbe adatott  törvény. Isten megváltása nélkül Jézus vére által, nem lehetünk majd Istennel és eleve halálra születtünk meg.
"...kivétel nélkül mindenki, zsidó és nem zsidó egyaránt Isten ítélete alá kerül. Miért? Mert senki sem képes arra, hogy a Törvény parancsainak teljesítésével Isten számára elfogadhatóvá legyen. Hiszen a Törvény csak rávilágít a bűneinkre, hogy világosan meglássuk és felismerjük azokat.” Róma 3,19-20
                Az Ószövetségben Isten szokszor úgy büntette meg a vétkező embereket, hogy azoknak meg kellett halniuk. Földrengések, katasztrófák, állatok által vagy halál angyala által. DE mamár Nem az Ószövetségben élünk, hanem az újszövetségben, amit Jézus hozott a Földre, kegyelmünk van, ha élünk vele! Csak egyetlen egy eset van, amikor Isten halálal büntetett, az is azért történt meg, mert Isten Szellemét próbálták átjátszani és ez azonnali ítéletet hozott rájuk. Anániásra és Szafírára.(Apcsel 5,1-11)
Tehát a közismert (és sokszor fel nem fogott jelentőségű) János 3,16 a legnagyszerűbb hír amit a bűn miatt halandó ember kaphatott. Isten annyira szerette az általa teremtett világot, hogy elküldte Jézust a Földre értünk. Neki kellett fizetnie halálal helyettünk a MI BŰNEINKÉRT! Azoknak a bűneiért, akik elfogadják őt és követik! Azokra, akik nem követik Jézust, továbbra is érvényben van a bűntetés, a Halál! Tahát, ha elfogadja valaki Jézust és követi az ő akaratát, akkor neki már nincs számon tartott bűne és talákozik majd Istennel is, de úgy már, mint fogadott gyermeke! Nagyon fontos az is, hogy Jézus a harmadik napon feltámadt. Feltámadt! Ő támadt fel elsőként, és mi is úgyanúgy fogunk feltámadni az ítélet napjára (természetesen a testünk).
„...Gondolj arra, mikor elveted a vetőmagot: csak akkor fog kihajtani, ha előbb már „meghalt” a földben. Az a mag, amit elvetsz, nem is hasonlít a kifejlett növényre. Isten azonban felnöveszti, és arra a mintára formálja, amelyet annak a bizonyos növénynek tervezett. Minden egyes fajnak a saját alakját adja.” 1 Korintus 15,36-38
 Jézus is visszakapta testét, saját alakját, de az már új test volt. A lélek visszajön, a testet is megkapja majd, a szellem viszont örök. Így fogunk Isten színe elé állni a végítéletkor. (Máté 25,32-46)
 
Ha a kegyelemmel él az ember, mert Isten felkínálta neki, akkor örök élete és lakása lesz az Ő Királyságában, és Jézussal és a többi szenttel együtt boldogságban élnek majd, dicsőítve Isten örökkön örökké!
Ne hagyd ki! Változtasd meg gondolkodásmódodat és kövesd Jézust, ha eddig még nem tetted meg, hogy találkozhass Istennel!
Vald meg ezt szívvel és szájjal:
-„Mennyei Édes Atyám! Köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy szerettél és hogy ne vesszek el a bűneim miatt, fiad Jézus Krisztus meghalt értem. Köszönöm az ő vérét, hogy ezzel eltörölte a bűneimet, köszönöm, hogy feltámadt és ezzel örök életem lehet Veled a Mennyben! Úr Jézus kérlek, most gyere be a szívembe, légy az én Uram, megváltóm és megmentőm. Köszönöm Istenem, hogy befogadtál és mostmár a tied vagyok! Ámen!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése