"Mi Őt hirdetjük, miközben minden embert teljes bölcsességgel intünk és tanítunk azért, hogy Krisztus által minden embert teljességre juttassunk." Kol.1.28

"He is the one we proclaim, admonishing and teaching everyone with all wisdom, so that we may present everyone fully mature in Christ." Col.1,28

2015. március 4., szerda

Menekülj Istenhez

Az ószövetségi időkben, ha valaki véletlenül és akaratán kívül ölt meg valakit, az elhunyt családjának joga volt a vérbosszúra. Isten ezért elrendelte, hogy három-három menedékváros legyen a Jordán folyó mindkét partján, így bárhol is élt valaki az országban, eljuthatott arra a helyre, ahol Isten kegyelmét és védelmét megkaphatta.
Ha odamenekült, és elmondta történetét a város vezetőinek, azoknak kötelességük volt őt befogadni. Az egyetlen megszorítás az volt, hogy a városon belül kellett maradni a főpap haláláig.
A főpap halála után a menekült szabadon hazatérhetett családjához, és visszakapott mindent, amit elveszített.
Felismered a lelki párhuzamot?

Jézus Krisztust a Szentírás hitvallásunk főpapjának nevezi (ld. Zsidók 3:1). Ha hozzá menekülsz, csak annyit kell tenned, hogy bevallod bűneidet. Ha megteszed ezt a hitbeli lépést, bocsánatot nyersz, Isten új teremtésként tekint rád, és védelmét biztosítja számodra. Ahogyan a vérbosszút követelő rokon nem léphetett a menedékvárosba, a sátán sem tud áthatolni Jézus vérének védelmi vonalán, és nem tud ártani neked.

Amikor Jézus így kiáltott fel a kereszten: „Elvégeztetett!" (János 19:30), azzal minden – a bölcsőtől a koporsóig elkövetett – bűnödért megfizette az árat. És mivel főpapod, Krisztus meghalt, majd feltámadt, te is szabaddá lettél, és visszakaphatsz mindent, amit a bűn hatalma miatt elvesztettél az életben.

Egy szerző ezt így fogalmazta meg: „Ha Isten és köztünk ezer lépés távolság lenne, ő megtenne értünk kilencszázkilencvenkilencet – de az utolsó lépést ránk hagyná. A döntés a miénk." Ma tehát menekülj Istenhez!

Mai Ige

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése