"Mi Őt hirdetjük, miközben minden embert teljes bölcsességgel intünk és tanítunk azért, hogy Krisztus által minden embert teljességre juttassunk." Kol.1.28

"He is the one we proclaim, admonishing and teaching everyone with all wisdom, so that we may present everyone fully mature in Christ." Col.1,28

2017. február 14., kedd

Szenvedélyes Szeretet

"A törvény megtartása nem egy üres szabályrendszerről szól. Hanem az élő Isten megismeréséről, az iránti izzó, buzgó szeretetünkről, és a mellette való szövetségbeli elkötelezettségünkről.
Szívünk radikális döntését, miszerint elhagytuk a régit és újjá lettünk, az életvitelünkkel hitelesítjük. Mivel kegyelmet nyertünk, az Úr iránti mélységes hálánkat úgy fejezzük ki, hogy teljes lelkünkből, minden erőnkből, egész valónkból keressük az Ő tetszését és akaratát. Ehhez viszont ismernünk kell égi Jegyesünk gondolatait, vágyát, tervét önmagunkra és a Vele való kapcsolatunkra nézve.

A törvény a testté lett Igében, Jézus Krisztusban beteljesült. Az ÚJ szövetségben, a Krisztus-követőknek Isten a bensőjébe helyezte ezeket a parancsolatokat, melyekre a Szent Szellem folyamatosan emlékeztet. Ösztönöz arra a szívbeli engedelmességre, ami belső igényként jelentkezik az újjászületett ember szívében. 

Lényegében tehát minden törvény a szeretetről szól. Hitvesi szövetségről a királyok Királyával. Ezért „királyi törvény" a szeretet törvénye. Tökéletes, szenvedélyes szeretet az Úr iránt, ennek folytán tökéletes szeretet felebarátaink iránt. Aki valóban megismerte Istent, az megismeri törvényét – ami az Ige –, és gyönyörűségét leli benne, mert Isten lényét, jellemét nyilatkoztatja ki benne, ahogy testileg a Fiúban."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése