"Mi Őt hirdetjük, miközben minden embert teljes bölcsességgel intünk és tanítunk azért, hogy Krisztus által minden embert teljességre juttassunk." Kol.1.28

"He is the one we proclaim, admonishing and teaching everyone with all wisdom, so that we may present everyone fully mature in Christ." Col.1,28

2014. január 9., csütörtök

Hogyan Imádkozz

Hogyan is imádkozzak?
         A Biblia elmondja, hogy miért és hogyan imádkozz. Nagyon sokan ezt talán szóról szóra követik pont a lényegre nem figyelve, megint mások pedig értelmezték a tartalmát és sajátjukként imádkoznak. De végülis, Isten a szívek őszinteségét vizsgálja és az illető bűnösségét. Semmi mást nem fog figyelembe venni mikor az imameghallgatásról dönt. 
A kezdetekkor Ádám és Éva Istennel járkált a kertben és beszélgettek. Mint a barátok talán. Csak a bűn választotta őket szét, és többé nem beszélgethettek ilyen közvetlenül. Szenteljük meg magunkat!
A Biblia a farizeus és a bűnös ember imája példáját mutatja meg.A szép fogalmazású, képmutató szövegű ima vs. ultra rövid, kirobbanóan egyszerű, őszinte. Utóbbi volt Isten számára a kedves.
Érdemes ezen elgondolkodni.
        
           És kinek címzed az imádat? Isten három személy, ahogyan mi is három részből állunk. Mind a hármat használod? Fontos lehet célzott kéréseknél. Mindenhol arról olvasunk, hogy Isten a fiává fogadott bennünket akik hiszünk benne és követjük. Ez hatalmi és lehetőségek szempontjából is elképesztően fontos, hiszen gondolj csak bele mit tett Jézus! És mi nagyobbakat fogunk tenni, már ha hiszünk és követjük őt!
 
        Tehát, ha Istennek mi a fogadott gyermekei vagyunk és örökösök is, akkor kinek is szólítjuk őt? Simán "Isten"nek? Titulusaként szólítjuk csupán, vagy Apa-gyermek kapcsolatként a sokkal bensőségesebb APÁnak, APUnak is? Én igen.
 
Szeretne mennyei apukánk bensőségesebb kapcsolatot teremteni velünk mikor beszélgetünk vele! Földi apukánkat sem Zsoltnak, Zoltánnak, Attilának hívjuk, hanem Édesapának, Apunak, Apának, ugye?
 
Tekinstünk Istenre is így bensőséges imáinkban! Legyen személyes kapcsolatod Vele! Ő a mennyei apukád!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése