"Mi Őt hirdetjük, miközben minden embert teljes bölcsességgel intünk és tanítunk azért, hogy Krisztus által minden embert teljességre juttassunk." Kol.1.28

"He is the one we proclaim, admonishing and teaching everyone with all wisdom, so that we may present everyone fully mature in Christ." Col.1,28

2013. szeptember 7., szombat

Mindennapok egyenlő harc?

             Vajon a mindennapok szükségszerűen harcokkal járnak vagy csak "szent" célokért lehet/kell harcolni? Hogyan lehetséges a világban úgy szentségben lenni, hogy az ember folyton csak csalárdságok, szúrkálódások, stresszelő főnökök és határidős munkák közepette tölti élete nagy részét?
Hányszor érezzük úgy, hogy nagyok ezek a hullámhegyek, és intézzük az kérést Isten felé, "-Istenem, annyira szeretnék több türelemmel rendelkezni, nyugodtabb lenni, mikor a völgyben vagyok!" 

Bizony, talán nem egyedül vagyok az ilyen mindennapos harcokban, hanem sokunkkal esik ez meg naponta.
Éppen ezért fontos az, hogy naponként vegyük fel a keresztet, naponként beszélgessünk Istennel, hogy megállhassunk azon a gonosz napon, órában! Erőt és bölcsességet Ő tud adni, Lelkének jelenléte fokozott nyugalmat, szelídséget ad szívünkbe!

"Mert ami az Istentől született legyőzi a világot, és az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk." 1János 5,4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése