"Mi Őt hirdetjük, miközben minden embert teljes bölcsességgel intünk és tanítunk azért, hogy Krisztus által minden embert teljességre juttassunk." Kol.1.28

"He is the one we proclaim, admonishing and teaching everyone with all wisdom, so that we may present everyone fully mature in Christ." Col.1,28

2015. január 28., szerda

Szeressétek egymást

A megjelenés alapján negatív véleményt formálni kevesebb mint húsz másodpercbe kerül.
Ahogy Thelma Wells mondja: „Könnyű ítélkezni, amikor valaki nem úgy néz ki, nem úgy beszél, nem úgy fog kezet, nem úgy gondolkodik, ahogyan te. Ám János azt mondja:

"… aki nem szereti a testvérét, akit lát, nem szeretheti Istent, akit nem lát" (1János 4:20).

Nem szeretheted Istent, ha negatív érzelmeket táplálsz mások irányában. Nem csupán test vagyunk, szellemi lények is vagyunk, és annak az alapja, akik vagyunk, nem magasságunk, súlyunk, modorunk, hajszínünk vagy életkorunk, hanem Istentől kapott ajándékaink, személyiségjegyeink, értékeink, intellektusunk és érdeklődési körünk. Amikor rájövünk, hogy Isten szeret minket, még ha bizonyos tetteinket vagy viselkedésformáinkat nem is kedveli, akkor könnyebbé válik az is, hogy másokat szeretni tudjunk.
Amikor felismerjük, hogy mások iránti negatív érzéseink akadályai annak, hogy Istent szeretni tudjuk, könnyebb lesz szeretni. Ha közösségben vagyunk Teremtőnkkel, és kérjük, hogy adja nekünk az ő szemét és szívét… könnyebbé válik a szeretet.
Jézus azt mondta:

"Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik." (Lukács 6:32).

Lehet, hogy sosem lesz könnyű bizonyos embereket szeretni, de ha meghozod a nehéz döntést, hogy mégis szeretni fogod őket, az ezzel járó jutalom mindig megéri." A Biblia azt mondja „a szeretet soha nem vall kudarcot" (1Korinthus 13:8 NIV) – ha nem akarsz szeretni, kimarad az életedből az legeslegjobb dolog, amit Isten neked tervezett.
Egy bibliatanító mondja: „Ne maradjon ki az életedből… Isten szeretet, és ha engeded kiáramlani a szeretetet, azzal Istent engeded munkálkodni, és ő lesz felelős az eredményért. Engedd kiáramlani a szeretetet minden pillanatban, minden helyzetben, minden imában, minden gondolatban… ez megerősít… elűzi a félelmet… olyan megoldás, ami mindig működik."
-Mai Ige-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése