"Mi Őt hirdetjük, miközben minden embert teljes bölcsességgel intünk és tanítunk azért, hogy Krisztus által minden embert teljességre juttassunk." Kol.1.28

"He is the one we proclaim, admonishing and teaching everyone with all wisdom, so that we may present everyone fully mature in Christ." Col.1,28

2015. augusztus 4., kedd

Másokat átverhetsz, de az Úr tudja, milyen az iránta való szereteted

Érdekes párbeszéd hangzott el Jézus és Fülöp között. 

Amikor Fülöp ezt mondta: "Uram, mutasd meg nekünk az Atyát" (János 14:8), Jézus így válaszolt: "Annyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp?" (János 14:9). Nagy tanulság van ebben mindannyiunk számára. Lehet, hogy rendszeresen jársz gyülekezetbe, benne vagy a vezetőségben vagy énekelsz a kórusban, mégsem ismered igazán az Urat. Ahhoz, hogy igazán megismerj valakit, időt kell töltened vele, meg kell osztanod vele gondolataidat és gondjaidat, ki kell tárnod a szívedet. Másként fogalmazva: ennek a kapcsolatnak kell első helyen állnia a fontossági sorrendedben. 
Ezt a fejtegetést, amit olvasol, áhítatnak is szokták nevezni, mert a célja az, hogy eljuttasson egy olyan állapotba, ahol áhítattal figyeled Krisztust, és minden másnál jobban keresed vele a kapcsolatot. 
Azt jelenti ez, hogy más dolgokat elhanyagolsz? Nem, sőt igazából az életed minden más területét is fejleszti. 

A Biblia azt mondja: "Megismertette útjait Mózessel, cselekedeteit Izráel fiaival" (Zsoltárok 103:7). Izráel megismerte Isten cselekedeteit, mert láthatta azokat, Mózes viszont azért ismerte Isten útjait, mert bensőséges kapcsolatban volt vele. Izrael látta, mit tett Isten; de Mózes elég közel volt hozzá ahhoz, hogy megértse gondolkodásmódját, hogy megértse, miért tette, amit tett. Jézus háromszor kérdezte meg Pétertől: "Szeretsz-e engem?" (János 21:15). Az első két alkalommal Péter igennel válaszolt. Harmadszor, elszomorodva azon, hogy újra kérdezi, így felelt: "Uram, te mindent tudsz; te tudod, hogy szeretlek téged" (János 21:17). Figyeld meg ezeket a szavakat: "Uram, te mindent tudsz"

Másokat átverhetsz, még magadat is becsaphatod, de az Úr tudja, milyen az iránta való szereteted. Ma arra vágyik, hogy közelebb vonhasson magához. Engeded?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése