"Mi Őt hirdetjük, miközben minden embert teljes bölcsességgel intünk és tanítunk azért, hogy Krisztus által minden embert teljességre juttassunk." Kol.1.28

"He is the one we proclaim, admonishing and teaching everyone with all wisdom, so that we may present everyone fully mature in Christ." Col.1,28

2014. november 14., péntek

Békesség az Úr Jézustól jön a szívedbe

Békesség  az Úr Jézustól jön szívedbe

Jn 14,27. "A békességemet hagyom nektek. Az én békémet adom nektek, de nem úgy, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjatok, és ne féljetek!"

       Van egy mennyei békesség. Ez a mennyből érkezik hozzád. Az Úr Jézus Krisztus fizetett ezért. Az Ő közelségéből fakad. Ő ott van veled, és bíztat. Nem hagy magadra, nem enged kiszolgáltatottá válni a körülményeidtől. Odaadja a békességét. Amivel Ő járt itt ezen a földön. Ami ott, a mennyben van. Ami az Élő Isten jelenlétéből, biztatásából fakad.

A világ is beszél békességről. Olyan utakat mutat hozzá, amik becsapnak. Legyen az meditáció (relaxáció), legyen az anyagi „biztonság” útja, vagy az, hogy minden vágyadat kiélheted, mert annyi mindennel rendelkezel – csalóka utak. Az Úr Jézus az Ő békességét NEM ÚGY adja, ahogy a világ adja.
1./ Nem hazudik.
2./ Békessége nem ideiglenes.
3./ Békessége SZEMÉLYES. Vele kapcsolódik össze, személyesen. Az, hogy Ő ott van, jelenti a békességet.
4./ Békessége megnyugtató békesség. Az aggódástól felszabadít.
5./ Békessége az igazságon alapuló békesség. Nem neked kell „fizetned” az igazságért, nem a te „jóságodtól”, „sikerességedtől” függ – Ő adja, Ő fizette ki, már előre a Golgotán, s te annyit teszel, hogy elfogadod Tőle azt, amit Ő neked ajándékoz. Ingyen. Ez az Ő igazsága. Ahogy eltörli a bűnt, megbocsátja, és új kezdést ad neked – egyúttal megbékéltet Magával. Ez az Ő békessége.
6./ Minden körülmények között működő békesség. Még a háborúság idején is.
7./ Az Ő békessége a bizalmon alapul. Bízol Benne, és betölt a békessége.
8./ Békessége kiáradó békesség. A békesség evangéliuma hirdetése készségével továbbadod azt másoknak is.
9./ Békessége vágyódó békesség. Őutána vágyik. Ott van benned, „jóllaktál vele”, de mégis, vágysz Utána, „éhezed és szomjazod Őt”. Állandóan működő békesség.
10./ Az Ő békessége egy „jó Vele” békesség.

          Légy áldott, kedves testvérem, az Ő békességével! Járj az Ő személyes közelségében, töltsön be szeretete, megbékéltetése, és áradjon ki rajtad keresztül is, környezetedbe, a körülötted élők felé, a menny csodálatos békessége. Légy a békesség követe, légy áldott, ahogy megbocsátasz, és a megbocsátás evangéliumát hirdeted, hogy az Isten békessége beálljon mindenütt, ahol megfordulsz. Légy áldott, békességre igyekező testvérem. Ámen.

Uram, köszönöm, hogy tanítasz arra, hogyan járjak ma a Te békességedben.
Köszönöm, Uram, hogy nem hagysz a körülöttem lévő háborúságokban elsüllyedni, hanem békességed hajóként körülvesz engem.
Köszönöm, Uram, hogy a Te békességed soha nem hagy el engem. Köszönöm, hogy ott vagy velem, ma is, minden helyzetemben, köszönöm, hogy úgy indulhatok neki ennek a mai napnak, hogy a Te közelségedre számíthatok, és köszönöm, hogy tanítani fogsz, mit tegyek, és mit ne, hogy a Te békességed mindig ott lehessen bennem, velem, körülöttem, és mindig kiáradhasson Szent Szellemed által, ahol jelen vagyok. Köszönöm, hogy ez a békesség a Te békességed, és hogy a mennyben ez a békesség lakik. Köszönöm, hogy a mennynek ezen, a földi, mostani jelenlévő oldalán, is, a Te békességedben járhatok. Köszönöm, hogy megáldottál ezzel, és megáldasz ma is. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése