"Mi Őt hirdetjük, miközben minden embert teljes bölcsességgel intünk és tanítunk azért, hogy Krisztus által minden embert teljességre juttassunk." Kol.1.28

"He is the one we proclaim, admonishing and teaching everyone with all wisdom, so that we may present everyone fully mature in Christ." Col.1,28

2014. november 14., péntek

Kezdjetek el Mennyei módon gondolkodni, és használd amid van!

Kezdjetek el Mennyei módon gondolkodni!

Mk 6,37. „Ő pedig felelvén, mondta nekik: Adjatok nekik ti enniük. És mondták neki: Elmenvén, vegyünk-e kétszáz pénz árú kenyeret, hogy enni adjunk nekik?”


               Van egy helyzet. Sok-sok ember éhes. Azt mondja az Úr Jézus – „adjatok nekik Ti enniük”. Igencsak lehetetlen feladat. Nagyon nagy feladat.
A tanítványok nem tudtak mennyei módon gondolkodni. Csak testi módon. „Kétszáz dénár” – „Ennyi embernek, ennyi kenyeret… kamion kellene hozzá. És mennyi boltban, mennyi kenyeret kellene ehhez felhajtani. Lehetetlen helyzet.”

És ez elé a helyzet elé az Úr Jézus, maga állította a tanítványokat. Nem azért, hogy érezzék, milyen kicsik, s Ő milyen nagy – hanem hogy KEZDJENEK EL mennyei módon gondolkodni. Kezdjék el saját lehetőségeiket másként látni. Kezdjenek el saját képességeikről másként gondolkodni.
De nem ment a tanítványoknak, csak ilyen földi módon tudtak gondolkodni. Végül az Úr Jézus maga cselekedett, és megszaporította a kenyeret.
Ami a legfontosabb: a kenyér önmagában szaporodásképtelen. Nem szaporodik. A sózott hal sem. Ha megeszik, elfogy.

Mi ilyenekkel vagyunk körülvéve.
Elfogynak a dolgok. Problémák között érezzük magunkat.
De Isten meg akarja mutatni, hogy másként kell, gondolkodjunk. Az öt kenyér, MIKÖZBEN HASZNÁLTÁK, (megtörte, odaadta), KEZDETT EL SZAPORODNI. Miközben használták, elkezdett szaporodni. SZAPORODÁSKÉPESSÉ vált.
A mennyei ember kezében a szaporodásképtelen dolgok szaporodásképesek lesznek. Megszaporodnak.

               Ahogy a gyógyulás is. Új sejtekre van szükség? Hálát adsz Istenednek, meggyógyított téged, elveszi a betegséget, betölti egészséggel a testedet.
Az Úr Jézus ez után felmegy imádkozni a hegyre. A tanítványokat bekényszeríti a hajóba. Ha engedelmesek akarnak lenni, megteszik. Meg is teszik, de nagy vihar keletkezik. Nem jutnak előre.
Ez azért különleges, mert az Úr Jézus, maga kényszerítette bele a hajóba őket. Mégis olyan helyzetbe jutnak, amiben majdnem odavesznek. Isten hozta őket ilyen helyzetbe. Azt akarja, hogy megpróbálják a lehetetlent? Igen. Sikerült a tanítványoknak? 
Nem. Bajlódtak. Kétségbe voltak esve.

S ekkor jött feléjük Jézus Krisztus a vízen. Amikor meglátták, megrémültek.

Mk 6,51. „Ekkor bement hozzájuk a hajóba, és elállt a szél; ők pedig magukban szerfölött álmélkodtak és csodálkoztak.”

Mindezek felett úgy álmélkodtak, mintha ez elérhetetlen dolog lenne – ami nagy baj.
Miért?
Mk 6,52. „Mert nem okultak a kenyereken, mivelhogy a szívük MEG VOLT KEMÉNYEDVE.”

Kemény volt a szívük annak elhívésére, hogy ők erre képesek lennének. Kemény a szívük az elhívésre, a hitre, az Isteni dolgokban való járásra. Nagy baj ez.
Jézus Krisztus mindig olyan helyzetbe fog vinni, ahol a hitünket kell megmozgatnunk. Bele kell lépni a lehetetlen dolgokba, és lehetségessé tenni. Ahogy az Úr Jézus tette. Mint amikor lecsendesítette a vihart, és azt mondta nekik: „hol van a ti hitetek”? Elvárta volna tőlük, hogy megtegyék.
Ez lett volna a feladatuk.
Megszidta őket, hol van a hitük.
Tehát – nagyon komolyan meg kell vizsgáld magadat, nem kemény-e a szíved.
Hitetlen gonosz szív.

Amik körül vesznek, a problémáknál és helyzeteknél, jajgatsz, vagy úgy gondolod, hogy maguk alá gyűrnek a dolgok, és nem hitet gyakorolsz a helyzeten. Nem tudod azt mondani, hogy „ugorj a tengerbe” – a hegynek.
Ha ezt nem tudjuk használni, kemény, hitetlen a szíved.

               Új dimenzióban kell, lásd magadat, hogy megértsd, hogy Jézus Krisztus erre akar megtanítani. Amikor azt vallod meg, hogy „nem tudod” („nem vagy képes rá”), kemény, hitetlen, gonosz szíved van.
Mondd ki – meg tudod csinálni. Szíved teljességével állj oda mellé, hogy meg tudod csinálni. És jön a csoda!

K.GY

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése