"Mi Őt hirdetjük, miközben minden embert teljes bölcsességgel intünk és tanítunk azért, hogy Krisztus által minden embert teljességre juttassunk." Kol.1.28

"He is the one we proclaim, admonishing and teaching everyone with all wisdom, so that we may present everyone fully mature in Christ." Col.1,28

2015. december 21., hétfő

Isten, aki szenvedélyes!

Hogyan szólsz Jézushoz? Hogyan imádod Istent? Elhiszed, hogy Ő egy szenvedélyes Isten? Meghalt, kínhalállal halt meg azokért, akik elfordultak Tőle korábban. Meghalnál egy olyan valakiért aki cseppet sem foglalkozik érted? Olyanért, aki ellened tesz? Ugye, hogy nem. Sőt!

Ő mégis, pont egy ilyen emberért, emberekért halt meg, a bűnösökért, érted, értem, hogy ezáltal felkínálja a megbocsájtást, sőt mi több, örök életet az Ő családjával. Te megtennéd ezt a rosszakaróid iránt? Biztosan nem. Nem logikus, ugye? De Ő megtette! Hogyan is lehet ez?


Hogy érezhetett az emberek iránt, ha az életét kínálta fel. Ennyire fontos volt neki egy, sőt megszámlálhatatlan bűnös? Szenvedélyesen szerette az embereket, ahogyan Isten is Őt! Például egy szenvedély, egy függőség egy szerelemi állapot tehet égbe kiáltó logikátlan lépéseket.

Most, hogy ezt átgondoltad, gondold át a következőt is.

Kire hallgatsz jobban, egyáltalán kire akarsz hallgatni? Arra aki valamit felolvas neked, vagy egyértelmű képmutatással mond neked valamit, vagy arra, akit érzel, hogy együtt rezeg veled,rád van hangolódva, ért téged?! Egyértelmű a válasz! Mégis amikor sok keresztény Istenhez fordul abban nincsen szenvedély, nincs benne őszinte odajárulás a trónjához, a jelenléte elé..
Dicsőítésben keresnéd jelenlétét? Őszinte vagy?  Vágyódsz iránta? Igazán? Vagy csak énekelgetsz? Így illik és ennyi? Akkor inkább menj és keress magadnak valami egyéb szórakoztató dolgot, mert Isten tutira nem kíváncsi rá. Ha éppen nincs meg benned ez, akkor is lehetsz őszinte és vágyódhatsz arra, hogy meglegyen. Ez is vágyódás.

Tudd meg, hogy Isten csak őszinte szívvel kereső követőket hallgat meg, olyanokat, akik Őt valóban fontosnak tartják, és időd szánnak Rá, valóban beszélgetnek Vele, nem csak dobnak egy Csá SMSt. Gerjeszd fel magadban a tüzet, légy szenvedélyes vagy függő Jézusban, mert mint minden igazi kapcsolat itt is a Földön vagy a Mennyben őszinte és mély párbeszéden alapul, anélkül pedig.. nem ér az egész semmit...


Arany Évi és Zoli tanításai nyomán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése