"Mi Őt hirdetjük, miközben minden embert teljes bölcsességgel intünk és tanítunk azért, hogy Krisztus által minden embert teljességre juttassunk." Kol.1.28

"He is the one we proclaim, admonishing and teaching everyone with all wisdom, so that we may present everyone fully mature in Christ." Col.1,28

2015. december 16., szerda

Különb vagy a másiknál?


        Miért hiszed, hogy nagyobb vagy mint a másik testvér? Miért gondolod,hogy előrébb jársz mint a másik? Nem e ugyanabban a téveszmében jársz mint anno a tanítványok?! 

De bizony!
Hiszen ők is pont erről beszélgettek és versengtek egymással, majd Jézus helyre rakta a gondolataikat.

                Mindenkinek más ajándéka van aszerint, hogy Isten kit, milyen szolgálatra hívott el. És tudod mit? Mielőtt azt gondolnád, hogy neked nincs ajándékod, az Ige azt mondja, hogy mindenkinek van kegyelme és ajándéka!



Ef 4,7

Közülünk mindenki kapott valamilyen kegyelmet, annak megfelelően, amilyen ajándékot adott neki a Krisztus.



Ha mindenkinek más -más van Isten akarata szerint, akkor miért gondolod, hogy te különb vagy, hiszen neked az van a másiknak meg más!


Bizony Isten olyat adhatott neki, ami belőled hiányzik vagy kevés van, ellenben benne túlcsordul. Miért? Mert okkal van nála képesség. Azért van, hogy szolgáljunk egymás felé. Meddig? Amíg olyanokká válunk mint Krisztus!

Ef 4,13Meddig fog tartani ez az építés? Addig, amíg mindannyian ugyanúgy fogunk hinni, amíg ugyanúgy megismerjük az Isten Fiát, amíg mindannyian egészen felnőtté válunk, és minden tekintetben Krisztusra fogunk hasonlítani. 


Mindenki egy rész egy testben, és senki nem mondhatja azt, hogy azért mert én szem vagyok és látok, te kisebb vagy mert nem látsz! Ő meg kéz és tapinthat, érezhet amit viszont te nem tudsz.
És amúgy is. Szolgálja a szem a kezet és fordítva stb, így lesz a test egészen teljes.

Az életben is így van. Bármilyen közösségben vagy, pici vagy nagy, ha Isten szerint jár, az öt alap elhívási területet megtalálod, de legalábbis Isten feltámasztja ezeket a területeket, mert Isten így teszi teljessé a testet, a templomot amelyek mi vagyunk és a mi közösségünk . Ha nincsen jelen, akkor az adott közösség még nem teljes és hiányos, bizonyos területek hiányt szenvednek. 


Ef 4,11-12Igen, ő az, aki apostolokat, prófétákat, evangélistákat, pásztorokat és tanítókat adott ajándékul az embereknek.  
Azért adta őket, hogy felkészítsék és kiképezzék Isten népét feladatukra, a szolgálatra - hogy ezáltal felépítsék és megerősítsék a Krisztus „Testét”. 


A jó hír az, hogy Isten mindenkinek adott ajándékot, mindenkit elhívott szolgálatra, és bele is helyez minket abba, ha követjük Jézust!


Ef 4,16A „Test” pedig egészen Krisztustól függ. Õ kapcsolja, és tartja össze annak részeit. Ahogyan minden egyes „testrész” a saját feladatát végzi, úgy növekszik, épül és erősödik az isteni szeretet által az egész „Test”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése